Dutch English

Over Ons

Wanneer je geen gezondheidsklachten hebt, kan het toch een goed idee zijn om periodiek een behandeling te ondergaan. In de Chinese geneeskunde wordt ervan uit gegaan dat gezondheidsklachten een gevorderd stadium zijn van disbalans. 

Nog voordat je klachten beginnen, is in het lichaam de balans dan al verstoord. Dit merk je vaak zelf niet, omdat er nog geen klachten zijn. Een acupuncturist kan de disbalans echter al wel opmerken tijdens het onderzoek van de pols, de tong en het stellen van vragen. In een behandeling kan dan tijdig worden bijgestuurd. Zo kunnen problemen worden voorkomen.

Het verzwakken van de long-energie in de herfst als gevolg van wind, kou en vochtigheid, kan in de winter leiden tot verkoudheid en griep. In de lente kan het een factor zijn in het ontstaan van hooikoorts. Daarom kan het goed zijn in de herfst al bij te sturen, zodat de winter en de lente gemakkelijker kunnen worden doorlopen.

Behandeling om een intensieve periode goed door te komen

Soms ga je door een periode die veel van je vergt. Dit kan fysiek zijn (bijvoorbeeld klussen of een verhuizing), emotioneel (bijvoorbeeld omdat je iemand bent verloren die belangrijk voor je was), of mentaal (bijvoorbeeld: een tijd lang veel moeten studeren). In zo’n periode kan het goed zijn om je te laten ondersteunen door acupunctuur. Dit kan helpen om zonder gezondheidsproblemen door die periode te komen.